svētdiena, 2015. gada 11. oktobris

Timiāna - laima kūka



Timiāna - laima kūka

 

Sastāvdaļas

  • 150 g sviesta, istabas temperatūrā
  • 150 g cukura
  • 150 g miltu
  • 3 olas
  • 3 ēd. k. skāba krējuma
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 1 maza rīvēta laima miza (un sula glazūrai)
  • 1,5 tējk. cepamā pulvera
  • pāris svaigu timiāna zariņu
  • 100g pūdercuruka (glazūrai)

Gatavošana

  1. Saukuļ sviestu ar cukuru, pa vienai pievieno olas, skābo krējumu.
  2. Pieliek vaniļas ekstaktu, laima mizas, no zariņa nobraucītas timiāna miziņas, samaisa.
  3. Iemaisa miltus un cepamo pulveri.
  4. Liek mīklu ar svietu iesmērētā un miltiem izoderētā veidnē un liek uzkarsētā cepeškrāsnī (apm. 200 C) cepties apm. 40 min. 
  5. Kad kūka atdzisusi, tad pārklāj ar glazūru, ko gatavo samaisot pūdercukuru ar laima sulu - no sākuma cukuram piemais puslaima sulu. Glazūrai jāviedojas biezākai nekā saldajam krējumam, ja pietrūkst liek vēl sulu.
  6. Glazūru klāj uz kūkas un pārkaisa ar svaiga timiāna lapiņām. 
Timiāna - laima kūka

Timiāna - laima kūka
 Iedvesma no šejienes

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru