Timiāna - laima kūka
|
Timiāna - laima kūka |
Sastāvdaļas
- 150 g sviesta, istabas temperatūrā
- 150 g cukura
- 150 g miltu
- 3 olas
- 3 ēd. k. skāba krējuma
- 1 tējk. vaniļas ekstrakta
- 1 maza rīvēta laima miza (un sula glazūrai)
- 1,5 tējk. cepamā pulvera
- pāris svaigu timiāna zariņu
- 100g pūdercuruka (glazūrai)
Gatavošana
- Saukuļ sviestu ar cukuru, pa vienai pievieno olas, skābo krējumu.
- Pieliek vaniļas ekstaktu, laima mizas, no zariņa nobraucītas timiāna miziņas, samaisa.
- Iemaisa miltus un cepamo pulveri.
- Liek mīklu ar svietu iesmērētā un miltiem izoderētā veidnē un liek uzkarsētā cepeškrāsnī (apm. 200 C) cepties apm. 40 min.
- Kad kūka atdzisusi, tad pārklāj ar glazūru, ko gatavo samaisot pūdercukuru ar laima sulu - no sākuma cukuram piemais puslaima sulu. Glazūrai jāviedojas biezākai nekā saldajam krējumam, ja pietrūkst liek vēl sulu.
- Glazūru klāj uz kūkas un pārkaisa ar svaiga timiāna lapiņām.
|
Timiāna - laima kūka |
|
Timiāna - laima kūka |
Iedvesma no šejienes
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru