Kūpinātas karpas un spinātu atvērtais pīrāgs |
Sastāvdaļas
Pamatne
- 125 g auksta, gabaliņos sagriezta sviesta
- 250 g miltu (šajā gadījumā no tiem 50 g - pilngraudu kviešu)
- šķipsna rupjās sāls
- 1 olas dzeltenums
- 2-3 ēd.k. auksta ūdens
Pildījums
- 2 olas
- 2 olu dzeltenumi
- 130 g rīvēta puscietā siera (+ 2-3 ēd.k. cietā siera piesātinātākai garšai)
- apm. 130 g. kūpinātas karpas
- apm. 150 ml saldā krējuma
- apm. 100 g. spinātu (saldēti vai svaigi)
- 1 sagriezts sīpols
- sviests (vai eļļa) cepšanai
Gatavošana
Pamatne
- Samaisa miltus ar sāli, ieber sviestu un ar pirkstiem sastrādā līdz drumstalainai konstistencei, dažus sviesta gabalus atstājot lielus.
- Olas dzeltenumu sakuļ ar ūdeni un uzlej virs miltu - sviesta maisījuma.
- Ar rokām sastrādā viendabīgu mīklu. Ja tāda neviedojas, pielej vēl nedaudz auksta ūdens.
- Mīklu saveļ pikā, ietin cepamajā papīrā un ieliek uz stundu ledusskapī. Mūkla ledusskapī var stāvēt vairākas dienas.
Pildījums
- Pannā sakarsē svietsu, apcep sīpolus. Kad tie zeltaini, pievieno spinātus un ātri apcep. Noliek malā.
- Traukā iesit olas un dzeltenumus, sakuļ, pievieno saldo krējumu, sakuļ.
- Pieliek sieru, karpu, ceptos sīpolus un spinātus, samaisa.
Sagatavošana cepšanai
- Formu iesmērē ar sviestu, izoderē ar miltiem.
- Ieklāj mīklu un sadursta to ar dakšu.
- Liek cepties apm. 200 C krāsnī 15 minūtes.
- Ņem ārā, ielej pildījumu, un liek atpakaļ cepties līdz gatavs, apmēram 30 min.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru