pirmdiena, 2015. gada 26. oktobris

Kūpinātas karpas un spinātu atvērtais pīrāgs

Kūpinātas karpas un spinātu atvērtais pīrāgs

Sastāvdaļas

 

Pamatne

  • 125 g auksta, gabaliņos sagriezta sviesta
  • 250 g miltu (šajā gadījumā no tiem 50 g - pilngraudu kviešu)
  • šķipsna rupjās sāls
  • 1 olas dzeltenums
  • 2-3 ēd.k. auksta ūdens

Pildījums

  • 2 olas
  • 2 olu dzeltenumi
  • 130 g rīvēta puscietā siera (+ 2-3 ēd.k. cietā siera piesātinātākai garšai)
  • apm. 130 g. kūpinātas karpas
  • apm. 150 ml saldā krējuma 
  • apm. 100 g. spinātu (saldēti vai svaigi)
  • 1 sagriezts sīpols
  • sviests (vai eļļa) cepšanai

Gatavošana

 

Pamatne

  1. Samaisa miltus ar sāli, ieber sviestu un ar pirkstiem sastrādā līdz drumstalainai konstistencei, dažus sviesta gabalus atstājot lielus.
  2. Olas dzeltenumu sakuļ ar ūdeni un uzlej virs miltu - sviesta maisījuma.
  3. Ar rokām sastrādā viendabīgu mīklu. Ja tāda neviedojas, pielej vēl nedaudz auksta ūdens. 
  4. Mīklu saveļ pikā, ietin cepamajā papīrā un ieliek uz stundu ledusskapī. Mūkla ledusskapī var stāvēt vairākas dienas. 

Pildījums

  1. Pannā sakarsē svietsu, apcep sīpolus. Kad tie zeltaini, pievieno spinātus un ātri apcep. Noliek malā.
  2. Traukā iesit olas un dzeltenumus, sakuļ, pievieno saldo krējumu, sakuļ. 
  3. Pieliek sieru, karpu, ceptos sīpolus un spinātus, samaisa.

Sagatavošana cepšanai

  1. Formu iesmērē ar sviestu, izoderē ar miltiem.
  2. Ieklāj mīklu un sadursta to ar dakšu.
  3. Liek cepties apm. 200 C krāsnī 15 minūtes.
  4. Ņem ārā, ielej pildījumu, un liek atpakaļ cepties līdz gatavs, apmēram 30 min.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru