Ķirštomātu un pesto atvērtais pīrāgs |
Sastāvdaļas
Pamatne
- 125 g auksta, gabaliņos sagriezta sviesta
- 250 g miltu (šajā gadījumā no tiem 60 g - pilngraudu kviešu)
- šķipsna rupjās sāls
- 1 olas dzeltenums
- 2-3 ēd.k. auksta ūdens
Pildījums
- 200 ml saldā krējuma
- 150 g puscietā rīvēta siera
- 3 ēd. k. cietā rītvēta siera
- 4 gab. saulē klatēti, sagriezti romāti
- 3 ēd. k. pesto mērces
- apm. 30 mazi ķirštomātiņi, sagriezti uz pusēm
Gatavošana
Pamatne
- Samaisa miltus ar sāli, ieber sviestu un ar pirkstiem sastrādā līdz drumstalainai konstistencei, dažus sviesta gabalus atstājot lielus.
- Olas dzeltenumu sakuļ ar ūdeni un uzlej virs miltu - sviesta maisījuma.
- Ar rokām sastrādā viendabīgu mīklu. Ja tāda neviedojas, pielej vēl nedaudz auksta ūdens.
- Mīklu saveļ pikā, ietin cepamajā papīrā un ieliek uz stundu ledusskapī. Mūkla ledusskapī var stāvēt vairākas dienas.
Pildījums
- Sakuļ olas ar saldo krējumu.
- Pievieno pesto mērci, sieru, kaltētos tomātus un samaisa.
Sagatavošana cepšanai
- Formu iesmērē ar sviestu, izoderē ar miltiem.
- Ieklāj mīklu un sadursta to ar dakšu.
- Liek cepties apm. 200 C krāsnī 15 minūtes.
- Ņem ārā un ielej pildījumu, pa virsu kārto tomātus ar sagrieztajām pusēm uz leju, un liek atpakaļ cepties līdz gatavs, apmēram 30 min.
P.s. tā kā ķirštomātiņi (mājas) parasti ir ļoti saldi, var būt nepieciešams papildus sāls vai/un arī pielikt vairāk saulē kaltētos tomātus!
Ķirštomātu un pesto atvērtais pīrāgs |
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru