otrdiena, 2013. gada 25. jūnijs

Klasiskā rabarberu plātsmaize


Sastāvdaļas

 

Rauga mīkla: 1/2 porcija
Pildījums:
apm. 700 g sagrieztu rabarberu
2 olas
1 gl. skāba krējuma
cukurs pēc garšas (daudz)
1-2 ēd.k. kartupeļu cietes
pussauja rozīņu (vislabāk - tējā izmērcētu)
kanēlis

 

Gatavošana

 


Rabarberus pārber ar cukuru un atstāj uz kādām 30 min. Olas kārtīgi (10 min, ja ir laiks un pacietība, būtu labi) saputo ar cukuru, pievieno krējumu un turpina putot vēl pāris minūtes. No rabarberiem nolej lielumu sīrupa (bet nelej to ārā, izmanto ķīselim dzērienam vai kam citam!) un pievieno kartupeļu cieti. Mīklu ieklāj veidnē, uzber rabarberus, rozīnes un pārlej olu-krējuma massu. Pa virsu uzber kanēli. Liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī. Gatavs pēc apm. 30 min.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru