otrdiena, 2013. gada 25. jūnijs

Spinātu-biezpiena tarte

 

Sastāvdaļas

Pamatne (2 porcijām)
1/2 glāze ledusauksta ūdens
2 glāzes miltu
1/2 tējk. sāls
170 g auksta, gabaliņos sagriezta sviesta

Pildījums
400 g biezpiena
krietna sauja spinātu
2-3 olas
50 g rīvēta cietā siera
apm. 1 ēd.k. sviesta
šķipsna rīvēta muskatrieksta
sāls

Gatavošana

Pamatne pēc Alice Waters receptes
Ar pirkstiem sviestu iestrādā miltos, atstājot dažus lielākus gabalus sviesta nesamīcītus. Pievieno 2/3 ūdens daudzuma un ar dakšu sastrādā mīklu, līdz tā kļuvusi viendabīga. Ja nepieciešams, pievieno vēl ūdeni. Mīklu saveļ 2 bumbās un ieliek ledusskapī uz 1 ha vai ilgāk.

Pildījums
Spinātus noskalo, nosusina un sagriež. Pannā izkausē sviestu un apcep spinātus. Bļodā samaisa visas satāvdaļas, pievieno spinātus.

Mīklu ieklāj 23 cm tartes formā, atstājot augstākas apmalītes. Liek pildījumu un liek sakarsēta cepeškrāsnī.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru