Plūmju kūka
Sastāvdaļas
- 130 g sviesta
- 95 g cukura (plus 1-2 ēdk.)
- 2 olas
- 115 g miltu
- 4 ēdk. krējuma
- 1 tējk. cepamā pulvera
- plūmes
- 2-4 ēdk. plūmju ievārījuma
Gatavošana
- Sviestu sakuļ ar cukuru.
- Pa vienai pievieno olas, sakuļ.
- Pievieno krējumu, samaisa.
- Liek klāt miltus un cepamo pulveri.
- Mīklu izklāj ietaukotā un miltiem izoderētā 26 cm
diametra formā (labāk apakšā likt cepampapīru), liek pa virsu uz pusēm pārgrieztas
plūmes, kurām izņemti kauliņi.
- Kad kūka gatava, sāk gatavot glazūru – plūmju ievārījumu un
nedaudz ūdens liek mazā katliņā un izkausē. Kad kūka padzisusi, ar otu pārsmērē
glazūru. Ja vēlas, var apkaisīt ar pūdercukuru.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru