Valriekstu kūka |
Sastāvdaļas
Mīklai:
1 olas1 gl. cukura
57 gr izkausēta sviesta
1,5 gl. miltu
1,5 tējk. cepamā pulvera
1/4 tējk. sāls
0,5 gl. piena
Pildījumam:
0,5 gl. gaiši brūnā cukura1 tējk. miltu
1 tējk. kanēļa
šķipsna maltu krustnagliņu
1-2 ēd.k. izkausēta sviesta
šķipsna sāls
1/3 gl. sasmalcinātu valriekstu
Gatavošana
Ar putotāju kārtīgi sakuļ olas, līdz tās paliek gaišas un gaisīgas, pakāpeniski pievieno cukuru, sakuļ. Iemaisa kausēto sviestu.
Citā bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri un sāli. Pakāpeniski samaisa kopā ar sakultajām sastāvdaļām un pienu.
Lai pagatavotu pildījumu, samaisa visas pildījuma sastāvdaļas.
Ar sviestu ieziestā un miltiem izkaisītā veidnē ieklāj pusi mīklas, pāri pārkaisa pusi pildījuma, tad pārējo mīklu un atlikušo pildījumu.
Cep 50-60 min.
Valriekstu kūka |
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru