piektdiena, 2014. gada 28. februāris

Apelsīna kūka

Apelsīna kūka

Oriģinālā recepte Quitandoca

Sastāvs


1 apelsīns
1 gl. neitrālas eļļas
2 gl. cukura
4 olas
2 gl. miltu
1 ēd. k. cepamā pulvera
vaniļas cukurs 
glazūrai apelsīnu sula un pūdercukurs (pēc izvēles)

Gatavošana


Apelsīnu sagriež 4 daļās, izņem baltumu, kas pa vidu. Katru gabaliņu sagriež vēl 2-3 gabalos. Liek blenderī kopā ar eļļu, olām, cukuru, vaniļas cukuru un kārtīgi sasmalcina. Bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri un piemaisa klāt blendera saturu. Visu liek ar sviestu ieziestā un miltiem izkaisītā veidnē un cep apm. 40 min. Kad gatavs, var pārliet ar glazūru.
No mīklas sanāk 2 bildē redzamās kūciņas porcijas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru