svētdiena, 2014. gada 2. februāris

Ābolu beramkūka

Ābolu beramkūka

Recepte no 05.10.2012. Ievas virtuves 

Sastāvdaļas


1 kg skābu ābolu
120 g sviesta
1 gl miltu
1 gl cukura
1 gl mannas
2 tējk. cepamā pulvera
2 tējk. vaniļas cukura
1 tējk. kanēļa
70 g mandeļu skaidiņu vai sasmalcinātu lazdu rieksu (nav obligāti)

Gatavošana


Samaisa visas sausās satāvdaļas. Ābolus nomizo, izņem serdi un sarīvē rupjās skaidiņās. Cepamo veidni izklāj ar cepamo papīru un veido kārtas: pirmā - sausais maisījums, otrā - rīvēti āboli un tā uz priekšu. Jo vairāk kārtas iznāk izviedot, jo labāk. Pēdējai kārtai jābūt sausajam maisījumam. Pa virsu uzrīvē sviestu un uzber riekstus, ja vēlas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru