Ābolu beramkūka |
Recepte no 05.10.2012. Ievas virtuves
Sastāvdaļas
1 kg skābu ābolu
120 g sviesta
1 gl miltu
1 gl cukura
1 gl mannas
2 tējk. cepamā pulvera
2 tējk. vaniļas cukura
1 tējk. kanēļa
70 g mandeļu skaidiņu vai sasmalcinātu lazdu rieksu (nav obligāti)
Gatavošana
Samaisa visas sausās satāvdaļas. Ābolus nomizo, izņem serdi un sarīvē rupjās skaidiņās. Cepamo veidni izklāj ar cepamo papīru un veido kārtas: pirmā - sausais maisījums, otrā - rīvēti āboli un tā uz priekšu. Jo vairāk kārtas iznāk izviedot, jo labāk. Pēdējai kārtai jābūt sausajam maisījumam. Pa virsu uzrīvē sviestu un uzber riekstus, ja vēlas.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru