Puķkāpostu un kartupeļu karijs
Sastāvdaļas
- 1 tējk. kumīna sēklu
- 1 tējk. koriandra sēklu
- apm. ēdk. eļļas
- 1 sīpols, sagriezts
- 1 ķiploka daiviņa, sakapāta
- 1 ēdk. rīvēta ingvera
- 1 zaļais čilli, sagriezts
- 1 kanēļa standziņa
- 0,5 tējk. kurukumas
- 0,25 tējk. aso piparu
- apm. 150 g konservēta tomāta vai arī mazliet mazāk svaiga
- 2 vidēji kartupeļu, nomizoti un sagriezti kumosa lieluma gabalos
- pusīte vai ceturtdaļa maza puķkāposta, sagriezta gabalos
- 200 ml kokosriekstu piena
- 250 g buljona
Gatavošana
- Sakarsē mazu pannu un apgrauzdē kumīna un koriandra sēklas. Tad tās piestā sasmalcina.
- Lielā pannā sakarsē eļļu, ieliek sīpolu un cep, līdz zeltaini brūns.
- Pievieno ingveru, ķiploku, zaļo čilli un pārējās garšvielas, apcep līdz pazūd ingvera un ķiploka svaigā garša. Liek klāt sagrieztu tomātu un apcep.
- Pievieno kartupeļus, buljonu, kokosriekstu pienu un pavāra 5 minūtes.
- Pievieno puķkāpostu un vāra nosegtu apm. 20 minūtes vai, līdz gatavs.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru