Melno lēcu dal (Mah ki dal)
Sastāvdaļas
- 250 g melnās lēcas
- 1 sīpols, sagriezts
- liels tomāts, sagriezts vai apm 250 g konservēta
- 2-3 ķiploka daiviņas, sakapātas
- pusīkšķa lieluma ingvers, sarīvēts
- 1 sagriezts zaļais čilli
- 2 tējk. malta koriandra
- 1 tējk. kumīna
- 1 tējk. kurukumas
- 0.25 tējk. čilli
- 1 tējk. garam masala
- eļļa
- sāls pēc garšas
Gatavošana
- Lēcas noskalo un atstāj mērcēties uz dažām stundām.
- Īzvāra lēcas. Ja to dara spiediena katlā, tad jāvāra ne ilgāk par 5 min.
- Sakarsētā eļļā ber kumīnu un dažas sekundes apcep, tad liek klāt sīpolu un cep līdz zeltaini brūns.
- Liek klāt zaļo čilli, tad ingveru un ķiploku un apcep, līdz pazūd to svaigā garša.
- Pievieno tomātus un kārtīgi samaisa.
- Pievieno garšvielu pulverus un dažas minūtes apcep.
- Tomātus ar garšvielā samaisa ar lēcām, ja par biezu, pievieno nedaudz ūdens.
- Pašās beigās iemaisa garam masala.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru