pirmdiena, 2017. gada 12. jūnijs

Melno lēcu dal (Mah ki dal)

Sastāvdaļas

  • 250 g melnās lēcas
  • 1 sīpols, sagriezts
  • liels tomāts, sagriezts vai apm 250 g konservēta
  • 2-3 ķiploka daiviņas, sakapātas
  • pusīkšķa lieluma ingvers, sarīvēts
  • 1 sagriezts zaļais čilli
  • 2 tējk. malta koriandra
  • 1 tējk. kumīna
  • 1 tējk. kurukumas
  • 0.25 tējk. čilli
  • 1 tējk. garam masala
  • eļļa 
  • sāls pēc garšas

Gatavošana

  1. Lēcas noskalo un atstāj mērcēties uz dažām stundām.
  2. Īzvāra lēcas. Ja to dara spiediena katlā, tad jāvāra ne ilgāk par 5 min.
  3. Sakarsētā eļļā ber kumīnu un dažas sekundes apcep, tad liek klāt sīpolu un cep līdz zeltaini brūns.
  4. Liek klāt zaļo čilli, tad ingveru un ķiploku un apcep, līdz pazūd to svaigā garša.
  5. Pievieno tomātus un kārtīgi samaisa.
  6. Pievieno garšvielu pulverus un dažas minūtes apcep.
  7. Tomātus ar garšvielā samaisa ar lēcām, ja par biezu, pievieno nedaudz ūdens. 
  8. Pašās beigās iemaisa garam masala.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru