Biezpiena kekss |
Sastāvdaļas
250 / 187,5 g sviesta istabas t.
300 / 225 g biezpiena, kas izberzts caur sietu
250 / 187,5 g cukura
500 / 375 g miltu
4 / 3 olas
2 / 1,5 tējk. cepamā pulvera
šķipsna sāls
rozīnes (pēc izvēles)
citrons (pēc izvēles)
Gatavošana
Sviestu saputo ar cukuru, pa vienai pievieno olas, tad rīvēta citrona mizu un citrona sulu, sāli, biezpienu, rozīnes un miltus. Klāj ietaukotā veidnē un cep 180 - 200 C apm. 50 minūtes.
Recepte no Ņinas Masiļūnes grāmatas "Ikdienai un svētku galdam"
* 3/4 porcijas piemērotas 28x18 cm formai, sanāk apm. 4 cm bieza, šādi kekss ir drupans un valgans vienlaikus, ja cep plānākā kārtā, tad arī ir garšīgi, bet rezultāts ir sausāks un struktūra vairāk līdzinās cepumam.
** Kekss ļoti garšo bērniem.
*** Milti tomēr jāliek nedaudz mazāk!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru