Kečups no dzeltenajiem tomātiem. Nemaz neizskatās, bet neticamā kārtā tik tiešām garšo pēč kečupa. Lai izskatītos ticamāk, jāvāra no sarkanajiem. |
Adaptēta Sofia Larrinua-Craxton recepte no grāmatas The Tomato Book
Sastāvdaļas
2 kg tomātu, noņemta miza, sagriezti
500 g ābolu (izmantoju baltos dzidros)
3 sagriezti sīpoli
150 g baltā cukura
70 g demerara cukura
500 ml ābolu etiķa
1/2 tējk. čilli (izmantoju Spanish smoked piparus)
1/2 tējk. kanēļa
1/2 tējk. maltu melno piparu
8 veseli smaržīgie pipari
7 veselas ķiploka daivas
Gatavošana
Visas sastāvdaļas ielikt lielā katlā, uzvārīt, tad samazināt uguni. Lēni vārīt bez vāka 2 stundas, laiku pa laikam apmaisot. Noņemt no uguns, nedaudz atdzesēt. Izmantojot rokas blenderi, kārtīgi sasmalcināt. Ja aizvien ir šķidrs, tad vēl pavārīt 20-30 minūtes. Tad masu izberzt caur sietu, ieliet sterilizētās burkās vai pudelēs un uzglabāt vēsā tumšā vietā.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru