Rabarberu kūka ar kraukšķīgu pamatni |
Sastāvdaļas
Mīklai:
- 200 g mīksta sviesta
- 100 g cukura
- 1 ola
- 320 g miltu
- 0,5 tējk. cepamā pulvera
Pildījumam
- 450 g rabarberu, mizoti, sagriezti
- 230 g skāba krējuma
- 2 olas
- 300 g cukura
- 2 tējk. kukurūzas miltu
- kanēlis
Gatavošana
Mīklai: saputo sviestu ar cukuru, pievieno olu, saputo. Pievieno miltus un cepamo pulveri, un ar ātri samīca, līdz nelīp pie rokām. Ja līp, tad jāpieliek vēl nedaudz miltu. Mīklu izklāj cepamajā formā, kurā ielikts cepamais papīrs, atstājot augstākas maliņas. Noliek vēsumā.
Pildījumam: Bļodā sakuļ skābo krējumu ar olām, cukuru un kanēli.
Karstā (apm. 200 C) cepeškrāsnī ieliek cepamo formu ar mīklu un cep apm. 10 minūtes. Tad izņem ārā, ātri uzber rabarberus un vienmērīgi pārlej pildījumumu. Liek atpakaļ cepeškrāsnī cepties, līdz gatavs.
Kad un kur liek kukurūzas miltus?
AtbildētDzēst