sestdiena, 2016. gada 18. jūnijs

Rabarberu kūka ar smilšu mīklas pamatni

Rabarberu kūka ar kraukšķīgu pamatni

Sastāvdaļas

Mīklai:


  • 200 g mīksta sviesta
  • 100 g cukura
  • 1 ola
  • 320 g miltu
  • 0,5 tējk. cepamā pulvera

Pildījumam

  • 450 g rabarberu, mizoti, sagriezti
  • 230 g skāba krējuma
  • 2 olas
  • 300 g cukura 
  • 2 tējk. kukurūzas miltu
  • kanēlis

Gatavošana


Mīklai: saputo sviestu ar cukuru, pievieno olu, saputo. Pievieno miltus un cepamo pulveri, un ar ātri samīca, līdz nelīp pie rokām. Ja līp, tad jāpieliek vēl nedaudz miltu. Mīklu izklāj cepamajā formā, kurā ielikts cepamais papīrs, atstājot augstākas maliņas. Noliek vēsumā.

Pildījumam: Bļodā sakuļ skābo krējumu ar olām, cukuru un kanēli. 

Karstā (apm. 200 C) cepeškrāsnī ieliek cepamo formu ar mīklu un cep apm. 10 minūtes. Tad izņem ārā, ātri uzber rabarberus un vienmērīgi pārlej pildījumumu. Liek atpakaļ cepeškrāsnī cepties, līdz gatavs. 




1 komentārs: