sestdiena, 2015. gada 7. novembris

Sarkanās bietes ar zilo sieru un timiānu


Sarkanās bietes ar zilo sieru un timiānu

Sastāvdaļas

  • 500 g vārītu biešu
  • 120 g zilā siera
  • 3 tējk. timiāna (Vislabāk - svaiga. Ja kaltēts - tad 1 tējk.)
  • 1 tējk. ķimeņu
  • 15 g cietā siera
  • mazliet tumšā balzametiķa
  • mazliet olīveļļas

Gatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 C
  2. Nomizo bietes, sagriež 4 mm biezās šķēlēs. Liek bļodā, pieliek ķimenes, timiānu, balzametiķi un olīveļļu, samaisa.
  3. Cepamajā formā liek kārtu bietes, tad drupinātu zilo sieru, vēlreiz bietes, zilo sieru un pa virsu - cieto sieru.
  4. Liek cepeškrāsnī un cep apm. 20-25 mi, kamēr siers sāk palikt zeltains.
 
Sarkanās bietes ar zilo sieru un timiānu (pirms likšanas krāsnī)

M.Klišāna recepte, publicēta "Sestdienā"

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru