Vienkāršā ābolu tarte |
Sastāvdaļas
Mīkla:
1/2 porcija Alice Waters receptes
P.s.!!! milti jāliek vairāk!
Pildījums:
910 g. stingru, saldskābu ābolu30 g. kausēta sviesta
65 g. cukura, kā arī
100 g. cukura glazūrai
Gatavošana
Pagatavo mīklu un liek uz 30 min. ledusskapī. Nomizo ābolus, izņem serdes un sagriež tos šķēlēs. Mizas un serdes noliek malā. Mīklu izrullē un ieklāj ietaukotā un ar miltiem izkaistītā tartes formā vai arī uz plātnes, uz kuras uzklāts cepampapīrs. Kārto virsū ābolus. Mīklas malu pārloka pāri āboliem, ābolus un mīklu apsmērē ar kausētu sviestu un pārkaisa ar cukuru. Liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī. Ābolu mizas un serdes liek katlā virsū lej ūdeni, līdz tas pārklāj ābolu atlikumus, liek klāt cukuru un uz lēnas uguns vāra 25 min., pēc tam izkāš caur sietu. Tarti ieņem no cepeškrāsns, un kad tā nedaudz padzisusi, pārklāj ar gazūru.
Pēc Alice Waters receptes.
Tartei bildē nav pārklāta glazūra!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru